De JO19-2 is deze winter kampioen geworden in de 3e klasse en promoveert voor de voorjaarscompetitie naar de 2e klasse. Een knap resultaat, helemaal in dit – ook op voetbalvlak -onzekere coronatijdperk. “Een echte teamprestatie,” vertelt trainer Rein Postma trots.

Plezier voorop
Het tweede O19 team van de Leeuwarder Zwaluwen begon afgelopen najaar aan de derde klasse met een duidelijk doel: hoog in de competitie eindigen, maar niet ten koste van alles. “Plezier staat voorop,” licht Rein toe. “Als je met elkaar plezier hebt, dan ga je ook winnen.” En dat bleek: van de 8 gespeelde wedstrijden werden er 7 gewonnen en 1 gelijk gespeeld. De JO19-2 is uitgegroeid tot een geoliede machine met een goede chemie in de groep. Rein: “Het is een echt team, dat ook op voetbalvlak gegroeid is. De jongens voetballen veel beter dan vorig seizoen. Ze zijn er ook altijd allemaal, bij alle trainingen; dat is ook belangrijk.”

De JO19-2 in actie op 4 september 2021.

Meer tegenstand

Komend voorjaar staat de JO19-2 in de 2e klasse meer tegenstand te wachten. “We moeten onze eerste wedstrijd meteen tegen de JO19-1 van TOP’63 uit Sneek, die zijn gedegradeerd vanuit de 1e klasse!”, weet teamlid Bram Bekhof, die vlak voordat de training begint nog even de kantine binnen komt lopen. Pittiger zal het dus zeker worden, maar dat vindt Rein juist goed voor zijn team. “In de 3e klasse namen onze tegenstanders het niet allemaal even serieus. Maar ook als je een 2e team bent en je plezier voorop hebt staan, dan wil je toch nog steeds zo hoog mogelijk eindigen? Ook in de 2e klasse gaan we ons best doen, met als doel handhaving.”  

Toernooi in Tsjechië
Of dat doel nu wel of niet wordt gehaald, na de competitie gaat de JO19-2 hoe dan deelnemen aan een internationaal voetbaltoernooi in Tsjechië. Tenminste, als de coronaregels dat toelaten. Rein: “Met Pinksteren wordt daar een groot toernooi gespeeld. We kijken er nu al naar uit om daar met het team aan mee te doen. Al was het alleen al om de gezelligheid!”

WORD LID!

Wil je ook lid worden van onze vereniging? Meld je dan aan! Je mag ook eerst komen proeftrainen

Copyright © 2024. All rights reserved.
Een Creatie van Calliope Creations