Na jaren van voorbereiding en ruim een jaar lang klussen hebben we eindelijk onze nieuwe kantine! Afgelopen zaterdag hebben we ons nieuwe ‘Zwaluwennest’ met een groot feest officieel geopend. 

Aan het begin van de middag gaf Circus Saranti de jongste Zwaluwleden o.a. workshops ballonnen vouwen, schminken en jongleren. Daarna was er voor de bovenbouw tafeltennis, darten, poolbiljarten en een voetbalquiz. Een aantal jeugdspelers van Blauw Wit, die die middag een wedstrijd had gespeeld tegen Leeuwarder Zwaluwen JO19-1 en daarna gezellig meededen aan de voetbalquiz, deed hun uiterste best om er met de eer vandoor te gaan. Uiteindelijk bleken het toch de Zwaluwenleden die de meeste kennis hadden van voetbal in het algemeen en de Leeuwarder Zwaluwen in het bijzonder!


Nadenken over de quizvragen…


De winnaars van de voetbalquiz (en quizmaster Henk Busstra). 

Aanloop naar nieuwe kantine en sporthal
Tijdens de aansluitende nieuwjaarsreceptie blikte voorzitter Gerbrand Busstra kort terug op het jaar 2019 en het hele proces om tot een nieuwe accommodatie te komen. Daarbij noemde hij alle zes locaties waar de Leeuwarder Zwaluwen ooit heeft gevoetbald, want: “Wie het verleden niet kent, zal ook geen toekomst hebben.” In 2011 opperde oud-voorzitter Jan Adema om een nieuwe accommodatie te bouwen. Daarna werden samen met o.a. Van Wijnen en Stichting Sportwijk Nijlân de plannen verder uitgewerkt: een complete sporthal moest er komen, met daarin een kantine voor CSV de Leeuwarder Zwaluwen. De gemeente Leeuwarden kreeg deze plannen in 2014 gepresenteerd en reageerde zeer positief. Daarna voegden ook BV Sport en Stichting Sporthal Nijlân zich bij de initiatiefnemers.


De accommodaties van de Leeuwarder Zwaluwen van 1924 tot nu, op een kaart van Leeuwarden uit 1933.

Financiering kantine
Daarna volgde een nieuwe uitdaging voor de Leeuwarder Zwaluwen: het rondkrijgen van de financiën van het nieuwe Zwaluwennest. De kantine zou immers volledig van de Zwaluwen worden, en moest dus ook d0or de Zwaluwen worden betaald. Dankzij o.a. bijdragen van ABN-AMRO, het Mienskipfonds, de Gemeente Leeuwarden, het Iepen Mienskipfonds van de Provincie Fryslân en het (Oud) Burger Weeshuis en de nodige financiële acties werd het doelbedrag gehaald. Er kon worden gebouwd! In 2018 werden de eerste palen in de grond geslagen; ruim een jaar later was zowel de sporthal als de kantine klaar voor gebruik. 

Feest
Gerbrand Busstra bedankte iedereen die heeft meegeholpen tijdens de bouw van de kantine, in het bijzonder Jan Adema, Frans Hoeksma en Sytze Visser. Daarna werd de kantine officieel geopend met het doorknippen van een lint. De dag werd – om de kantine helemáál in te wijden – afgesloten met een ouderwets gezellig feest: tot in de late uurtjes werd er gezongen en gedanst op de muziek de band Butterfly.

WORD LID!

Wil je ook lid worden van onze vereniging? Meld je dan aan! Je mag ook eerst komen proeftrainen

Copyright © 2024. All rights reserved.
Een Creatie van Calliope Creations