Op vrijdag 26 april 2019 heeft oud-Zwaluwenvoorzitter Hans van Breeden een koninklijke onderscheiding gekregen. Hij kreeg deze onderscheiding vanwege zijn verdiensten voor de Leeuwarder Zwaluwen en zijn duurzame maatschappelijke betrokkenheid, nu in zijn woonplaats Feanwâlden.

Hans was één van de 72 inwoners van Fryslân aan wie het Zijne Majesteit de Koning behaagde om een koninklijke onderscheiding te geven. In het bijzijn van o.a. Hans zijn vrouw Wiesje en van de huidige Leeuwarder Zwaluwen-voorzitter Jan Adema de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Hans was van 1990 tot en met 2011 actief voor de Leeuwarder Zwaluwen. Na een woelige periode bracht hij de club weer in rustiger vaarwater. Bij zijn aftreden als voorzitter kreeg hij de titel ‘Erevoorzitter’ bij de Zwaluwen. In 2009 werd Hans voorzitter van de Korfbalvereniging Veenwouden, en in 2017 kwam daar het voorzitterschap van de Sportclub Veenwouden bij. Daarnaast is Hans sinds 2010 ook actief in het kerkenwerk, voor de Protestantse Gemeente Feanwâlden/Feanwâldsterwâl.


Hans van Breeden met zijn vrouw Wiesje. Fotografie: Nanne Nicolai

WORD LID!

Wil je ook lid worden van onze vereniging? Meld je dan aan! Je mag ook eerst komen proeftrainen

Copyright © 2024. All rights reserved.
Een Creatie van Calliope Creations