De nieuwbouw van Sporthal Nijlân is van start! Met de onthulling van het bouwbord door kinderen uit verschillende jeugdvoetbalteams is de aftrap gegeven voor de start van de bouw van Sporthal Nijlân. De sporthal biedt onderdak aan voetbalclub CSV de Leeuwarder Zwaluwen, leerlingen van meerdere onderwijsinstellingen en het CIOS, sportverenigingen en onderwijs/sport gerelateerde commerciële activiteiten.

 

Een aantal jeugdspelers én een van de oudste leden van CSV de Leeuwarder Zwaluwen hadden de eer om de starthandeling voor de bouw van Sporthal Nijlân letterlijk af te trappen. De Leeuwarder Zwaluwen krijgen hun onderkomen in het nieuwe sportcomplex. Met veel enthousiasme beschoten de jeugdleden en Menno Ganzevoort (85) verschillende voorwerpen, waarbij uiteindelijk een drukknop tevoorschijn kwam. Bij de druk op de knop knalde confetti de lucht in en werd tegelijk het bouwbord onthuld.

 

De nieuwbouw wordt gerealiseerd op basis van een initiatief van Van Wijnen en CSV de Leeuwarder Zwaluwen. De Sporthal Nijlân wordt ontwikkeld en gerealiseerd door Van Wijnen. De sporthal wordt energiezuinig gebouwd. Dit betekent onder andere dat gekozen is voor gasloos bouwen en dat de sporthal voorzien wordt van 800m2 zonnepanelen op het dak. De sporthal bestaat straks uit drie, los van elkaar te gebruiken, gymzalen en is multifunctioneel inzetbaar voor veel verschillende gebruikers. Met de bouw van dit nieuwe, energiezuinige sportcomplex sluit Van Wijnen naadloos aan bij de transformatie die de wijk Nijlân doormaakt.

 

Het bijzondere in de aanloop naar dit moment is de integrale samenwerking van de afgelopen jaren met gemeente, CSV De Leeuwarder Zwaluwen, Van Wijnen, Stichting Sportwijk Nijlân, BV Sport, onderwijs, sportverenigingen, ABN AMRO en de wijk. Met als resultaat: een toekomstbestendig sportcomplex dat ruimte biedt aan voetbalvereniging CSV Leeuwarder Zwaluwen, meerdere scholen zoals Beyers Naudé, Piter Jelles, Gomarus en het CIOS (onderdeel van het Friesland College), sportverenigingen en onderwijs/sport gerelateerde commerciële activiteiten.

 

De sporthal wordt ondergebracht in de Stichting Sportwijk Nijlân met wortels in de wijk Nijlân. De ABN AMRO financiert de sporthal, BV Sport huurt en exploiteert de hal en na 30 jaar is de lening compleet afgelost en gaat de sporthal over naar de gemeente. Het onderhoud en energie is voor deze periode geborgd door Van Wijnen waardoor het complex er altijd goed bij staat. September 2019 is Sporthal Nijlân klaar voor gebruik.

 

 

 

 

WORD LID!

Wil je ook lid worden van onze vereniging? Meld je dan aan! Je mag ook eerst komen proeftrainen

Copyright © 2024. All rights reserved.
Een Creatie van Calliope Creations