Na een wat moeizame start begint het steeds lekkerder te lopen met Zwaluwen Vrouwen 3. De eerste overwinning is eindelijk op zak, het team heeft een eigen sponsor gevonden en aan motivatie ontbreekt het beslist niet. Teamleider en keepster Linda Trinks vertelt over ‘haar’ team.

In gloednieuwe tenues gestoken poseert het 3e vrouwenteam van de Zwaluwen in de harde stormachtige wind lachend voor de foto. De vrouwen kennen elkaar goed: “Ik heb al mijn vroegere vriendinnen bij elkaar gehaald,” vertelt Linda, die al heel wat jaren voetbalervaring op haar naam heeft staan. “Iedereen met wie ik vroeger altijd leuk heb gevoetbald, heb ik gevraagd om met mij een team te vormen. En zo ontstond Zwaluwen Vrouwen 3, met iedereen die mee wilde doen!”

Eigen sponsor
Daarmee was het praktische regelwerk nog niet gedaan, want het team moest natuurlijk ook wedstrijdtenues hebben. In tegenstelling tot de jeugdteams, die allemaal Zwaluwenkleding via een kledingfonds krijgen, moeten de meeste seniorenteams zelf op zoek naar een sponsor om de tenues te kunnen betalen. “Een vriend van teamgenoot Karin werkt bij SayCheese, een traditionele kaasfabriekswinkel in Leeuwarden,” vertelt Linda. “En zij wilden ons wel sponsoren. Daar zijn we echt heel blij mee, want nu hebben we eindelijk nieuwe tenues!”

Eerste overwinning
Qua wedstrijdresultaten kende de Zwaluwen Vrouwen 3 een wat moeizame start van het seizoen. Linda: “We zijn ingedeeld bij tegenstanders met veel jonge meiden, die vaak ook nog bij de Onder 17 zijn ingedeeld. Dat maakt het voor ons wat zwaar.” Maar na zeven keer te hebben verloren, was er op zaterdag 9 februari 2019 eindelijk de overwinning waar al zo lang naar werd uitgekeken: tegen Hardegarijp Vrouwen 2 werd het 1-0 voor de Zwaluwen. “Onze beste prestatie tot nu toe,” jubelt Linda. Desondanks wil het team toch kijken of ze in de vrijdagavond competitie terecht kunnen. “Dan kunnen we wat meer op ons eigen niveau spelen,” stelt Linda.

Nieuwbouw
De toekomst van de Zwaluwen ziet Linda rooskleurig in. “Het is hier, nu er wordt gebouwd, natuurlijk wel een beetje een chaos, maar het ziet er hartstikke mooi uit. Dus ik hoop dat het in de toekomst allemaal positief uitkomt.” Of het voor de mannen van Zwaluwen 1 ook meteen resultaat oplevert weet Linda nog niet. “Ik hoop dat ze in de top drie eindigen, dat zou heel mooi zijn.” ·

Meedoen?
Zwaluwen Vrouwen 3 is één van de vier senioren vrouwenteams. Wil je ook eens kijken of vrouwenvoetbal iets voor jou is? Neem dan contact op met Linda Trinks, coördinator vrouwen senioren, T. (06) 4201 7030.

WORD LID!

Wil je ook lid worden van onze vereniging? Meld je dan aan! Je mag ook eerst komen proeftrainen

Copyright © 2024. All rights reserved.
Een Creatie van Calliope Creations