Zwaluwen 1 is op zaterdag 18 mei 2019 kampioen in de 2e klasse geworden. Uit tegen Blauw Wit ’34 werd met 2-5 gewonnen. Met nog één wedstrijd te gaan is de strijd om het kampioenschap daarmee beslist: Zwaluwen 1 wint de titel en promoveert naar de 1e klasse!

Kon je niet bij de wedstrijd aanwezig zijn? Deze film geeft je een korte impressie:

Sinds 24 november 2018, toen BCV met 1-0 de sterkste was, hadden de Zwaluwen geen wedstrijd meer verloren. Daarna volgen maar liefst 15 overwinningen op rij, met op 11 mei een prachtige 3-0 winst op directe concurrent BCV. Ondanks die indrukwekkende zegenreeks zat de spanning er voorafgaand aan de wedstrijd tegen Blauw Wit ’34 er goed in.  Want spelen tegen Blauw Wit – die inmiddels de tweede plaats bezette en ook nog niet kansloos was voor het kampioenschap – blijft altijd spannend. Het laatste treffen tussen beide teams in oktober 2018 was geëindigd in een 2-2 gelijkspel.

In de eerste helft was die spanning goed te zien. De Zwaluwen kwamen via een door Jeton Musliu raak geschoten penalty vrij snel op een 0-1 voorsprong, maar ook Blauw Wit had meteen kansen op de gelijkmaker. Eén bal kwam keihard op de lat terecht, waarna keeper Bart Wielenga redding bood in de rebound, maar meteen daarna viel alsnog het tegendoelpunt: 1-1. Een paar minuten voor rust maken de Zwaluwen er 1-2 van, waardoor het team van Carlo Rietdijk met een voorsprong de kleedkamers in gaat.

Pas na de rust weten de Zwaluwen echt de overhand te pakken in de wedstrijd. Redelijk snel staat er 1-4 op het scorebord, en als Blauw Wit in de 83e minuut met 2-4 enigszins terug lijkt te komen in de wedstrijd, hebben de Zwaluwen hun antwoord meteen klaar en schieten zelf ook een bal in het doel van de tegenstander: 2-5. In de dug-out van de Zwaluwen kan inmiddels niemand meer blijven zitten: iedereen staat te wachten op het verlossende eindsignaal. Als dat eindelijk klinkt is de vreugde groot: Zwaluwen is kampioen en promoveert naar de 1e klasse!

Op 25 mei speelt Zwaluwen 1 thuis nog de laatste wedstrijd van deze competitie, tegen Nijland.